Direct reserveren

Werving & selectie

€ 995,00 vrij van BTW
Reserveer nu

Werving & selectie

Hoe krijg ik de juiste man of vrouw op de juiste plek? Hoe stel ik een treffende personeelsadvertentie op die de lading dekt. Hoe toets ik of een potentiële medewerker voldoet aan mijn (harde en zachte) functie-eisen?

De training Werving & Selectie biedt inzichten en handvatten om met bovenstaande vragen om te gaan.

Werkwijze:
De training is deels theoretisch en deels praktijkgericht. Zwaartepunt ligt op het oefenen met de verschillende strategieën door de deelnemers. De trainer schept de condities waarbinnen de deelnemers zich veilig voelen om te oefenen. Er wordt veelal geoefend met casuïstiek die deelnemers zelf inbrengen. Daarnaast heeft de trainer ten alle tijden passende casuïstiek ter beschikking. Er wordt gebruikt gemaakt van een speciaal opgeleide rollenspelacteur in de rol van medewerker.

 

Programma 3 dagdelen

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over Werving & Selectie. Op basis van de theorie maak je een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagdelen en een terugkomdagdeel na 4 weken. In de middag van de eerste dag ga je aan de slag met een acteur voor praktische oefeningen die je gaan helpen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Tijdens het terugkomdagdeel kun je ervaringen uitwisselen met je mede-cursisten en worden oefeningen gedaan afgestemd op ieders individuele behoefte.

De volgende onderdelen komen aan de orde:
  • STAR-methodiek toepassen in werving en selectiegesprekken;
  • Het formuleren van harde en zachte eisen omtrent de te vervullen functie;
  • Het toetsen van meetbare en niet meetbare kwaliteiten;
  • Het kunnen schakelen tussen volgen en sturen in de gesprekken met functiekandidaten;
  • Het inzetten van een harde en zachte gespreksstijl in de sollicitatiegesprekken. 

Geplande data

Schrijf je hier in

Tijden & locatie: