Direct reserveren

Leergang operationeel leidinggeven

€ 2695,00 vrij van BTW
Reserveer nu

Leergang operationeel leidinggeven

Introductie Leergang Operationeel Leidinggeven
Het leidinggeven heeft in de loop van de jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. In eerste instantie werd de leidinggevende gezien als iemand die sturing gaf aan de organisatie en de medewerkers. Men ging ervan uit dat de leidinggevende functioneerde in een statische omgeving. Toen men zich realiseerde dat de omgeving van een leidinggevende altijd dynamisch is, ontdekte men dat er voor de leidinggevende ook een taak is weggelegd in het ontwikkelen van de organisatie en het ontwikkelen van de medewerkers.

Het doel van deze ontwikkeling was om gelijke tred te houden met de veranderende omgeving. Met de toenemende veranderingen werd de omgeving ook steeds complexer. Deze complexiteit vroeg van organisaties en medewerkers dat zij zich specialiseerde. Hieruit volgde voor de leidinggevende de opdracht om verbindingen aan te leggen tussen organisatieonderdelen en medewerkers om te kunnen voldoen aan de vraag die voortkwam uit de omgeving. Op dit moment worden van de leidinggevenden de volgende 3 vaardigheden verwacht: Sturen – Ontwikkelen – Verbinden. Binnen een organisatie worden deze vaardigheden toegepast. De leidinggevende is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de medewerkers en stimuleert de onderlinge verbinding tussen medewerkers en groepen. Op basis van dit inzicht is de Leergang Operationeel Leidinggeven ontwikkelt.

De training bestaat uit 4 dagen. Op de eerste dag zal gekeken worden naar de competenties ‘sturen’, ‘ontwikkelen’ en ‘verbinden’. Op de tweede dag zal met name de leidinggevende zelf centraal staan in het kader van de eerdergenoemde competenties. Op de derde dag zullen deze competenties gerelateerd worden aan individuele anderen en in praktische oefeningen aan bod komen in het werken met een acteur. Op de vierde dag zal gekeken worden naar deze competenties in het licht van groepsfunctioneren.

De volgende onderdelen komen aan de orde:
  • Persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke verbindingen.
  • Het aansturen en ontwikkelen van medewerkers. Interactie met medewerkers.
  • Team sturing, het ontwikkelen van groepen en teamfunctioneren.

Geplande data

Schrijf je hier in

Tijden & locatie:

Bureau Orlemans & Orlemans