Direct reserveren

Competenties, zelfanalyse en zelfontwikkeling

Verdiepend
€ 995,00 vrij van BTW
Reserveer nu

Competenties, zelfanalyse en zelfontwikkeling

In deze training komen zelfgekozen competenties uit de eigen functie aan bod.

Met praktijkoefeningen en een heldere theoretische onderbouwing wordt concreet hoe competentieontwikkeling tot een vaste routine wordt. Je leert onder meer de principes van gedragsontwikkeling gebruiken, de invloed van de eigen werkstijl op jouw functioneren en hoe je in het dagelijks werk competenties ontwikkelt. Deze training biedt een stimulans om zèlf het heft in handen te nemen en door zelfanalyse en zelftraining de effectiviteit passend bij jouw functie te verfijnen en duurzaam te ontwikkelen. In plaats van gedragsverandering gaat het in deze praktijktraining om ‘gedrag toevoegen’. De uitgangspunten in deze training zijn de Positieve Psychologie en de leertheorieën gericht op gedragsontwikkeling.

Doel
Deelnemers kennen de leerprincipes voor het ontwikkelen van competenties en kunnen deze in de dagelijkse praktijk toepassen. Het bezitten van deze vaardigheden draagt bij aan hun motivatie voor ‘Zelfontwikkeling’.

Doelgroep
De training is ontwikkeld voor de medewerker die aangewezen op de eigen vaardigheden en motivatie zijn/haar competenties wil ontwikkelen.

 

Verdiepend, programma 3 dagdelen

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over de door jouw gekozen competenties. Op basis van de theorie maak je een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagdelen en een terugkomdagdeel na 4 weken. In de middag van de eerste dag ga je aan de slag met een acteur voor praktische oefeningen die je gaan helpen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Tijdens het terugkomdagdeel kun je ervaringen uitwisselen met je mede-cursisten en worden oefeningen gedaan afgestemd op ieders individuele behoefte.

Bekijk verkorte training
De volgende onderdelen komen aan de orde:
  • Inzicht in de eigen Gedragsvoorkeuren en de effecten hiervan in de dagelijkse praktijk;
  • Inzicht gevende praktijkoefeningen;
  • Persoonlijke ontwikkeling door de eigen sterkte/zwakte te koppelen aan de functie - taakeisen. ‘Wie ben ik en welke competenties wil ik ontwikkelen?’;
  • Praktijkoefeningen competentieontwikkeling;
  • Zelftraining twee stappen voor het ontwikkelen van gedrag;

Geplande data

Schrijf je hier in

Tijden & locatie:

Bureau Orlemans & Orlemans Nijmegen.