APP FOTO.png
Stijlflexibiliteit & app Communicatiecoach

 

Stijlflexibiteit is een van de belangrijkste interactievaardigheden. Het stelt mensen in staat om echt contact met elkaar te maken waardoor een beter begrip van elkaar ontstaat. Het voorkomt irritatie omdat bij het communiceren niet de verkeerde teksten worden gebruikt of een ongepaste aanpak wordt gekozen. Stijlflexibiliteit verhoogt in grote mate de effectiviteit van de communicatie. Hiervoor is nodig dat je in eerste instantie de gedragsvoorkeuren van je gesprekspartner herkent, waardoor je een beeld krijgt van diens behoefte en irritaties. Daarnaast zul je in staat moeten zijn je gesprek zo in te richten dat je aansluit bij de behoefte van de ander en wegblijft bij diens irritatiepunten. 

Bureau Orlemans & Orlemans heeft een app ontwikkelt die hierbij ondersteunend is. De adviezen in de app zijn gebaseerd op je eigen gedragsvoorkeuren de gedragsvoorkeuren van de ander en het type gesprek dat je wilt voeren. 

 

Doel

  • Kennis en inzicht te aanzien van gedragsvoorkeuren.
  • Het kunnen herkennen van gedragsvoorkeuren bij anderen.
  • Het zicht hebben op behoeftes en gevoeligheden bij anderen. 
  • De eigen stijl van communiceren kunnen aanpassen aan de ander.
  • Kansen en bedreigingen in de communicatie tussen 2 mensen met verschillende gedragsvoorkeuren

 

Locatie: Bureau Orlemans & Orlemans Nijmegen. 

Kort & Krachtig, programma 1 dagdeel (9:00 - 12:30 uur)

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over Stijlflexibiliteit. Op basis van de theorie ga je aan de slag met een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Tijdens het dagdeel training ga je aan de slag met korte, praktische oefeningen die aansluiten op de door jou gemaakte zelfanalyse. 

Data Stijlflexibiliteit Kort & Krachtig:

3 maart 2019

7 september 2019

Kosten: 349,00 vrij van BTW, inclusief cursusmateriaal

 

Verdiepend, programma 3 dagdelen (9:00 - 17:00 uur, 13:30 - 17:00 uur)

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over Stijlflexibiliteit. Op basis van de theorie maak je een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagdelen en een terugkomdagdeel na 4 weken. In de middag van de eerste dag ga je aan de slag met een acteur voor praktische oefeningen die je gaan helpen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Tijdens het terugkomdagdeel kun je ervaringen uitwisselen met je mede-cursisten en worden oefeningen gedaan afgestemd op ieders individuele behoefte.

Data Stijlflexibiliteit Verdiepend:

31 januari 2019 & 7 maart 2019

Kosten: 995,00 vrij van BTW, inclusief cursusmateriaal

Schrijf je hier in voor dit programma!