APP FOTO.png
Presentatievaardigheden

 

Bij presentatievaardigheden zijn drie aspecten van belang:

  1. De inhoud, welke informatie wil ik overdragen ?
  2. De vorm, de manier waarop de informatie gebracht wordt. De wijze waarop dit gebeurd is vaak bepalend voor de mate waarin de boodschap ook daadwerkelijk overkomt bij de toehoorders. Het zal duidelijk zijn dat in een goede presentatie inhoud en vorm op elkaar afgestemd zijn.
  3. De interactie met de groep toehoorders. Om kunnen gaan met diverse reacties van toehoorders.

De ‘kunst van het presenteren’ is te leren. Naast kennis van de materie die overgedragen moet worden is inzicht nodig in de eigen presentatievaardigheden, de mogelijkheden en de eigen beperkingen. Enthousiasme voor het presenteren en het benutten van de eigen kwaliteiten maken het mogelijk om uit te groeien tot een professional. Ter ondersteuning is deze praktijktraining presentatievaardigheden ontwikkeld.

Doel

De deelnemers zijn in staat op een professionele wijze een presentatie te geven en contact te houden met de toehoorders.

Doelgroep

Een programma voor deelnemers die presentaties willen geven. Groepsgrootte: max. 4 deelnemers.

Planning & organisatie

Locatie: Bureau Orlemans & Orlemans Nijmegen. 

Kort & Krachtig, programma 1 dagdeel (9:00 - 12:30 uur)

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over Presentatievaardigheden. Op basis van de theorie maak je een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Tijdens het dagdeel training ga je aan de slag met korte, praktische oefeningen die aansluiten op de door jou gemaakte zelfanalyse. 

Data Presentatievaardigheden Kort & Krachtig: 

Groep 1: 5-7-2018

Groep 2: 12-12-2018

Kosten: 349,00 vrij van BTW, inclusief cursusmateriaal

Verdiepend, programma 3 dagdelen (9:00 - 17:00 uur, 13:30 - 17:00 uur)

In dit programma ontvang je voorafgaand aan de training de theorie over Presentatievaardigheden. Op basis van de theorie maak je een zelfanalyse ten aanzien van je eigen vaardigheden. Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagdelen en een terugkomdagdeel na 4 weken. In de middag van de eerste dag ga je aan de slag met een acteur voor praktische oefeningen die je gaan helpen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Tijdens het terugkomdagdeel kun je ervaringen uitwisselen met je mede-cursisten en worden oefeningen gedaan afgestemd op ieders individuele behoefte.

Data Presentatievaardigheden Verdiepend: 

Groep 1: 7-6 & 5-7-2018

Groep 2: 14-11 & 12-12-2018

Kosten: 995,00 vrij van BTW, inclusief cursusmateriaal

Schrijf je hier in voor dit programma!